Att vara medlem i en hundklubb

När man skaffar en hund kan man snart upptäcka att det finns flera likasinnade hundägare runt om i landet. Genom att gå med i en hundklubb kan man knyta mer kontakter och dessutom kan man ta del av än fler fördelar.

Möjlighet att inhämta extra kunskaper

När man blir medlem i en hundklubb kan man ofta ta del av föreläsningar, kurser och mycket annat. Ibland får man rabatt påå kostnaden, andra gånger får man vara med helt gratis. Det är också möjligt att kontakta andra medlemmar för att få mer information. Man kan till exempel kontakta andra hunduppfödare om det är så att man har några frågor kring kenneldrift, valpning eller annat.

Mer socialt umgänge med likasinnade

När man blir medlem i en hundklubb kan man också få ett större socialt umgänge. Det blir i regel lättare att prata och umgås när man har samma intresse. I en hundklubb gillar alla hundar. Kanske har man till och med intresse av samma ras eller av samma hundsport.

Vad kostar medlemskapet?

Ett medlemskap i en hundklubb kostar i regel inte mer än några hundralappar varje år. Man kan också bli familjemedlemmar och då räknas alla i hushållet som medlemmar, även barnen. Om hundklubben ordnar tävlingar och annat kan man i regel vara med i dem mot en lägre avgift. Dessutom får man tävla för klubben om man vill vara med i tävlingar på andra ställen.

Aktiviteter även för unga

Hundklubbar anordnar ofta också aktiviteter för unga och för barn. Det kan vara kunskapskurser, mindre tävlingar och olika lekar där temat är just hund. Det gör att barnen också kan få möjlighet att knyta ett starkare band till hunden. I många andra fall är det främst de vuxna i familjen som tar hand om hunden men här får alltså även barnen en chans att lära sig mer.